KUHARSKI TEČAJ KUHARSKE ISKRICE

marcu 2024 vabimo na osnovni kuharski tečaj Kuharske iskrice, ki je namenjen vsem, ki želijo usvojiti osnovna kuharska znanja in se naučiti osnovnih kuharskih tehnik. 

Med tečajem bodo udeleženci spoznali kuharske pripomočke (uporaba, nakup, vzdrževanje …) kot so noži, deske, posoda za kuhanje, jedilni pribor in podobno. Naučili se bodo številnih načinov mehanske obdelave živil (lupljenje, rezanje na način  Julienne in Brunoise, sekljanje, stepanje, gnetenje, filiranje  in podobno). Na enak način bodo tečajniki  spoznavali postopke za toplotno obdelavo živil, (kuhanje, dušenje, blanširanje, pečenje, poširanje …) ter primernost postopkov za pripravo različnih živil, upoštevajoč načela zdrave prehrane.

Med drugim bodo tečajniki spoznali tudi različna živila (dišavnice, začimbe, zelišča ...) in njihovo shranjevanje  ter uporabnost. Po končanem tečaju bodo tečajniki znali pripraviti številne jedi, med drugim nadevanega pečenega piščanca, mesne omake, pečeno postrv, polnozrnat kruh,  domače široke rezance, pražen krompir, različne rižote, zelenjavne priloge, steake, sladice, ter znali pripraviti pogrinjke.

OSNOVNI TEČAJ BO POTEKAL: 

ponedeljek, 11. 3. 2024

torek, 12. 3. 2024

petek, 15. 3. 2024

torek, 19. 3. 2024

petek, 22. 3. 2024

Od 16. do 21. ure 

VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVE.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki